Opfok van veulen tot 3 jaar

Opfok is belangrijk voor de ontwikkeling van de jonge paarden. Ze leren wat rangorde is en dat is zeer belangrijk. Ook leren ze spelen met soortgenoten, zodat ze sociale contacten opdoen wat ook weer belangrijk is voor het paard in zijn verdere leven. Beweging is immers van groot belang voor de ontwikkeling van de jonge paarden. Voor de paarden brengt het allerlei voordelen met zich mee, dat ze in groepsverband opgroeien. Daarbij is bij ons natuurlijk wel sprake van de nodige dagelijkse individuele aandacht voor de aan ons toevertrouwde veulens en jonge paarden. We doen er op ons bedrijf alles aan om uw veulen of jonge paard zo gezond en veilig mogelijk op te laten groeien.

De opfok wordt gescheiden naar geslacht in 3 á 4 groepen. Wij bieden de mogelijkheid om uw jonge dier bij zijn leeftijdsgenootjes in groepsverband op te laten groeien. Dit is niet alleen beter voor de socialisatie van het dier maar het gaat ook verveling tegen. De jonge dieren hebben de beschikking over een grote ruime lichte loopstal en die zijn voorzien van stro. De paarden worden zonodig ontwormd en bekapt en bij een afwijkende stand regelmatig gecorrigeerd. Indien nodig worden ze (de eerste tijd) individueel of met 1 stalgenoot gestald en krijgen ze intensievere zorg.

Op stal voeren wij onbeperkt ruwvoer van goede kwaliteit. Tevens voeren wij de benodigde hoeveelheid krachtvoer. De paarden hebben de beschikking over likemmers die mineralen, vitaminen en sporenelementen bevatten. In de periode dat de paarden bij ons staan komen ze alle dagen buiten mits de weersomstandig -heden het toe laten. Als dit niet mogelijk is komen ze in groepsverband in de binnenhal. ‘s Nachts staan de paarden op stal.