Stal Beuving

Stal Beuving wordt gerund door Albertus, Riena en Renate Beuving. Sinds 1986 runnen Albertus en Riena een boerenbedrijf aan de rand van het mooie dorp Odoorn.

Albertus Beuving

Albertus Beuving is geboren en getogen in Odoorn is dagelijks werkzaam in zijn boerenbedrijf wat bestaat uit akkerbouw en stierenmesterij (220 rose kalveren).

Van jongs af aan is Albertus al betrokken bij de paardensport. De eerste pony wat hij thuis te rijden had was de pony Rita. Hier werd hij als eerste clubkampioen mee bij PC Exorva (nu PC Exloo) Na Rita kwam het eerste paard: Nero, gevolgd door Parcival, Zodiak, Cupido, Denver en Farmer. Albertus heeft zelf M2 dressuur gereden en is M springen geweest.

Veel tijd om te rijden was er meestal niet want hij werkte volledig mee in de boerderij van zijn ouders. Nu is hij veelal elk weekend op stap met dochter Renate die zich volledig richt op het opleiden van springpaarden. Ook worden hengstenkeuringen, KWPN keuringen en hengstenshow bezocht om zo op de hoogte te blijven van de fokkerij. Op het bedrijf wordt kleinschalig gefokt. Elk jaar worden er 2 of 3 veulens geboren.

Riena Beuving-Steenbergen

Riena Beuving-Steenbergen is geboren in Exloo en in het dagelijks leven halve dagen werkzaam bij zorggroep Tangenborgh in Borger.

Nadat ze 3 jaar lang bijna elke dag in de manege te vinden was en op andermans pony's mocht rijden kreeg zij eindelijk op haar 11e verjaardag haar eerste B-pony: Collin. Wat ze toen niet wisten: de pony bleek drachtig te zijn. En 25 mei 1975 werd een hengstveulen geboren genaamd: Rienco (Riena en Collin) Deze pony groeide uit naar D-pony. Later kwam hier Antiorix nog bij die ze binnen anderhalf jaar naar M2 dressuur en M springen reed.

Tevens werd in1980 de overstap gemaakt naar de paarden en eerste paard Tonthi (v.Karaat) werd gekocht. Tonthi was niet groot meette 1.59m maar schopte het wel tot M2 dressuur en M springen.Tevens werd ze tijdens de eerste clubkampioenschappen: clubkampioen dressuur, clubkampioen springen en algemeen clubkampioen. Tonthi heeft nog jaren in manege Tolbert meegelopen in de manegelessen en fungeerde als cowboypaard. Na Tonthi volgden er meerdere paarden, o.a: Atleet, Joost, Country Girl, Dutch Boy, Farmer, Houston, Icanita, Kalypso etc. Paarden die allemaal M of hoger hebben gelopen.

Renate Beuving

Renate Beuving geboren en getogen in Odoorn. Toen ze 2 jaar was kreeg ze haar eerste speelpony Beauty. Op haar 5e werd ze lid van PC Exorva met de pony Black Beauty gevolgd door Bronco en Tango. Toen ze het rijden een beetje onder de knie had werd de 3,5 jarige Bugs Bunny v.Ralph gekocht en later de 3,5 jarige Ten Ankers Patroball. Beide pony leidde ze zelf helemaal op. Meerder kampioenstitels werden ook in de wacht gesleept. Bugs Bunny is via VDL-Stud naar Zweden verkocht en Patroball is via Jan Broek naar USA verkocht. Ten Ankers Patroball wordt daar onder de naam Enchanted Forest uitgebracht in de hunterklasse. In 2007 is hij kampioen hunter geworden van USA. Hieraan deden 158 hunterpony's mee.

Als 10 jarige stapte ze over naar de groter pony's. Mr J.J werd als 8 jarige hengst gekocht bij Martinus Bakker. Hij was M1 dressuur. Binnen anderhalf jaar tijd liep Mr.J.J Z springen.

Datzelfde jaar werd er mee gedaan aan een selectie in Wanroy en ze werden gelijk opgenomen in het B-kader olv. Wim Bonhof. Enkele internationale wedstrijden heeft ze dan ook gereden met goede resultaten. Daarna kwam via Jaco Ansems de valkhengst Orchid's Cestanii en later Butterfly Flip bij ons op stal. Orchid's Cestanii was een pony met zeer veel vermogen. Deze werd verder opgeleid en liep voordat hij verkocht werd M2 dressuur en ZZ springen. Butterfly Flip brak jammer genoeg in 2004 haar griffelbeen en de dierenarts constateerde dat zij voor de sport verloren was. Aangezien Butterfly Flip een merrie was is ze gedekt door Kanshebber wat resulteerde in een luxe hengstveulen. Na 2 jaar in de wei te hebben gelopen en de pony niet meer kreupel liep is ze naar kennissen gegaan om zo als leerpony te fungeren. Inmiddels springt ze weer in het Z. Aan het eind van haar ponytijd heeft ze de New-Forrest dekhengsten Franklin (v.Nieuwmoed's Patrick) en Mikel (v.Wicked Courtjester) nog gereden. Verder reed ze meerdere pony's voor de handel.

In 2007 is Renate volledig overgestapt naar de paarden. Veelal rijdt ze eigen gefokte paarden, o.a:

Tevens rijdt ze nog een 6-tal talentvolle paarden van eigenaren die ze opleid voor het hogere werk en/of eventueel voor de verkoop zijn.

Renate is gediplomeerd ORUN-instructeur richting Allround.